Project Description

This started out as a very old and tired Golden Valley rambler and was transformed into the stunner it is today. The front of the house had old dilapidated wood timbers that were ready to fall over, worn concrete steps, and a leaning wood pergola at the front door. Our solution was to push out the new sidewalk from the house so it could “flow up” to the front door. Introducing terraced limestone walls and accent boulders was a tying element back to the brick that existed on the house. A concrete paver landing pushed out into the asphalt driveway created a nice transition to the new walkway leading to the front door. We eliminated the old wrought iron railing by making the stairs broken into two sections. Incorporating some of the client’s perennials within the planting scheme helped naturalize the areas better. A backyard patio was added the following year.

BEFORE

AFTER